Tutkimusosasto

Hyvä luonnonystävä!

Tältä sivulta löydät tietoja Tutkimusosastomme toiminnasta, esimerkiksi eläinten talvivalvonnasta ja ympäristön seurannan toteutumisesta, kansainvälisistä tutkimuksista ja tutkimusretkeistä, opiskelijoiden kesä- ja talviharjoittelusta sekä paljon muita tietoja.

Myös täällä löydät hyvin kiinnostavia videoita koskemattoman havumetsävyöhykkeen eläimistä!

Irina Gaidyš

Varajohtaja tutkimustoiminnan osalta

+79217016251

Luonnon aikakirja

Tutkimusosaston ja vartijaosaston työntekijät joka vuosi ovat tallentaneet tietoja luonnosta, eläimistä ja kasvistosta luonnonsuojelulualueella ja kansallispuistossa. Kaikki nämä tiedot ovat käsitelty ja  merkitty Luonnon aikakirjaan. Luonnon aikakirja on dokumentti, josta näkyy meidän tutkimusosastomme vuoden työtä. Esimerkiksi,  seuranta vasta heränneistä pitkän talven jälkeen muurahaispesistä  ja ensimmäisistä  lesken lehden kukista, tai tarkkailu karhuista, jotka hakeutuvat talviunille, ja jäässä olevasta vesistöstä. Sitä paitsi Luonnon aikakirjassa on myös tieteellisia eriaiheisia tutkimustöitä (linnut, imettäväiset, hyönteiset, kasvistot, jäkälät, sienet jne. ).

Luonnon aikakirja on aloitettu vuonna 1986.  Se on venäjänkielinen, mutta  kuitenkin se voi kinnostaa ulkomaalaisia lukijoitakin, koska siinä usein on käytetty latinankieltä, sekä kirjassa on useita valokuvia ja taulokoita, toisen sanoen se on ymmärrettävä luonnon ystäville.

 Lataa tästä ... 

Luonnon kalenteri

 

Joka päivä luonnosa tapahtuu tärkeitä ja mielenkiintoisia prosessia  - ensimmäinen lumisade, huurteen kertyminen puiden oksille, jään tulo järville, lintujen tulo jne. Tästä  kertoo Luonnon kalenteri.

Kansainvälisiä tutkimuksia

Monien vuosien aikana Kostamuksen luonnonsuojelualue suorittaa yhtenäisiä tutkimuksia Suomen ympäristökeskuksen kanssa (SYKE). Yhteisen työn tuloksien perusteella on luottu kirja:  

30-vuosien tutkimuksia Kostamuksen luonnonsuojelualueella. Lataa tästä ... 

Opiskelijoiden harjoittelu

 

« Kostamuksen luonnonpuisto on paras paikka opiskelijoiden ekologiharjoittelutyöksi!» -  sanoo professori ja maantieteen tohtori Marina Opekunova. "Ylipostossamme  järjestetään tapaamisia entisten opiskelijoiden kanssa. He ovat valmistautuneet viisi, kymmenen, viisitoista ja jopa enemmän vuotta sitten.  Kun heiltä kysytään, mitä on jäänyt muistiin eniten kuin mitään muu? Jokainen vastaa: Harjoittelu Kostamuksen luonnonsuojelualueella on kirjavin tapahtuma! " - lisää Marina. 

«Monimuotoisen tarkkailun asema - on hyvä mahdollisuus oppia ekologisia tutkimusmenetelmiä harjoittelussa» - sanoo dosentti ja maantieteen tohtori Irina Arestova.